klasszikus muffintészta tortaformában sütve.
hozzávalók:
száraz:
130 g teljes rozsliszt
60 g teljes rizsliszt
1 teáskanál sütőpor (elhagyható)
1 csapott mokkás fahéj (elhagyható)
1 csipet só
1 tábla étcsoki (50-70%)
folyékony:
100 ml vagy 150 g méz
2 tojás
100 ml szőlőmagolaj (lehet más olaj is)
2,5 dl tej (lehet joghurt vagy tejföl is)
1 üveg v konzerv őszibarack befőtt
elkészítése:
kikeverjük a száraz hozzávalókat. egy másik tálba kimérjük a mézet, beleütjük a 2 tojást, habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsurgatjuk az olajat. ezután beletöltjük a tejet.
a barackbefőttet (8-10 fél barack) apró darabokra vágjuk. a maradékot a gyermekek pillanatok alatt elpusztítják.
a szárazanyagot a lehető legkevesebb mozdulattal csomómentesre keverjük a folyadékkal, majd beleforgatjuk a barackot is. előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sül, majd 1 étkezés alatt elfogy.
jó étvágyat!